client_evEnquireLink does not fire

.NET library for SMPP protocol
Post Reply
GIORG
Posts: 3
Joined: Mon Apr 24, 2017 8:20 am

client_evEnquireLink does not fire

Post by GIORG » Mon Apr 24, 2017 8:29 am

I send Eqnuire link automatically but client_evEnquireLink does not fire and after some time connection status becomes closed. Why is that happening?

alt
Site Admin
Posts: 728
Joined: Tue Apr 25, 2006 9:45 am

Re: client_evEnquireLink does not fire

Post by alt » Wed Apr 26, 2017 4:08 pm

Hi Giorg,

What version do you use? How did you configure SmppClient to send Enquiry link?

Event handler client_evEnquireLink is fired when EnquireLink was received by the client.

In order to force SmppClient to send EnquireLink you need to set property EnquireLinkInterval for latest library version.

GIORG
Posts: 3
Joined: Mon Apr 24, 2017 8:20 am

Re: client_evEnquireLink does not fire

Post by GIORG » Wed Apr 26, 2017 6:19 pm

Hello

I use Inetlab.SMPP v.1.1.20.0. FULL VERSION. My configuration is same as your example

_client = new SmppClient
{
Timeout = 60000,
NeedEnquireLink = true,
EnquireInterval = 80,
RaiseEventsInMainThread = true
};

The same configuration works for one SMSC and doesnot work for other SMSC providers

alt
Site Admin
Posts: 728
Joined: Tue Apr 25, 2006 9:45 am

Re: client_evEnquireLink does not fire

Post by alt » Wed Apr 26, 2017 7:01 pm

Possible another SMSC has inactivity timeout less than 80 seconds.
Try to decrease EnquireInterval value.

GIORG
Posts: 3
Joined: Mon Apr 24, 2017 8:20 am

Re: client_evEnquireLink does not fire

Post by GIORG » Thu Apr 27, 2017 7:21 am

At first time I set interval 20 seconds but did not work, then I made a call to service guy who told me that SMSC timeout interval is 90 seconds, then I set to 80 but also did not work. For now connection status is bond, it does not stop but client_evEnquireLink still does not fire

alt
Site Admin
Posts: 728
Joined: Tue Apr 25, 2006 9:45 am

Re: client_evEnquireLink does not fire

Post by alt » Fri Apr 28, 2017 9:38 pm

SMSC usually does not send EnquireLink to client. It waits for PDU before inactivity timeout and drops connection when nothing has come.
Therefore even client_evEnquireLink is not fired. Your SMSC has never send you EnquireLink.

Post Reply